דלג על
נחלה במתנה
אחת מהדרכים בהן מועברות זכויות במשקים חקלאיים, הינה עריכת הסכם העברה ללא תמורה, עסקאות במתנה הנערכות בתוך התא המשפחתי בין ההורים לילדיהם.
בשל נטל המס הכבד הכרוך במכירת משק חקלאי, מעדיפים הורים לתת במתנה את הנחלה למי מצאצאיהם ובכך "לעקוף" את חובת תשלום המס לרשויות השונות.
העובדה שמדובר בהליך פנימי בין בני המשפחה שאינו מצריך עריכת הסכם מורכב, קביעת מועד פינוי והעברות כספים, גורמת לרבים לזלזל בסוג עסקה מעין זו ולחשוב שניתן לבצעה גם ללא הסתייעות בעו"ד הבקי בתחום ולהסתפק בעריכת תצהירים פשוטים בין הצדדים.
למרות העובדה שאכן רוב תשלום המס "נחסך" מהצדדים ומקבלי המתנה אף נהנים מתשלום מס רכישה מופחת (1/3 מתשלום המס אותו היו נדרשים לשלם בעסקה רגילה), מדובר במס נדחה שבבוא היום כאשר תבוצע עסקה לצד ג' יידרשו בעלי הנחלה לשלם את המיסוי שנחסך מהם בעבר.
כמו כן, עדיין חשופים הצדדים לתשלומים הכרוכים בשל שימושים חורגים שנעשו ובהסדרת כל השימושים בנחלה וקבלת היתרים על המבנים הקיימים בשטח הנחלה.
כמו כן, עריכת הסכם העברה ללא תמורה שונה מהענקת דירה במתנה במגזר העירוני, בדרך כלל ההורים, מעניקי המתנה, ממשיכים להתגורר על הנחלה עד אחרית ימיהם בסמיכות לבן או לבת להם העניקו את המתנה. המשך המגורים המשותפים על אותה נחלה מחייבת הגעה להבנות והסכמים אשר יגדירו את מערכת הייחסים בין הצדדים לאורך שנים.
בטרם ההחלטה על ביצוע עסקה במתנה בידקו באופן יסודי האם אכן הצדדים מוגדרים "קרובים" על פי חוקי מס שבח. מה שבעינכם נקרא קרוב אינו בהכרח עונה על ההגדרות של רשויות המס.
זכרו את הכלל שאין מתנות חינם גם אם קוראים לעסקה "עסקת מתנה" או "הסכם העברה ללא תמורה".
אל תקחו סיכונים מיותרים בואו להתייעץ לפני שאתם מחליטים.
Banners
דלג על Banners