דלג על
צוואה נוטריון
מה היא צוואה נוטריונית?
הוראות חוק הירושה, מאפשרות מספר דרכים לעריכת צוואה – צוואה בעל פה, צוואה בעדים, צוואה בכתב יד וצוואה בפני רשות.
סעיף 22 לחוק הירושה, התשכ"ה-1965, מגדיר את הכללים הדרושים לשם עריכת צוואה בפני רשות. על פי סעיף זה, אדם יכול לצוות כיצד הוא רוצה להוריש את קניינו ורכושו – בעל פה או בכתב יד - בפני רשם של בית המשפט, שופט, רשם לענייני ירושה, או חבר בית דין דתי.
משרדנו מעניק לכל לקוח, המגיע אלינו לצורך הליך של חתימת צוואה נוטריונית, הסבר מפורט לגבי כל מה שחשוב לדעת בנושא של צוואות בכלל, וכן צוואה נוטריונית בפרט, לרבות האפשרות לתקן ו/או לבטל את הצוואה בעתיד, וכן האפשרות של הפקדתה למשמורת של העתק הצוואה אצל רשם הירושות.
כיצד נערכת צוואה בפני נוטריון?
הנוטריון יושב עם הלקוח ומקריא לו את הצוואה שנערכה מטעמו או עבורו, ואף דואג לוודא, כי המצווה מבין היטב את תוכן צוואתו ומשמעותה המשפטית.
אישור של צוואה נוטריונית יינתן אך ורק לאחר שהנוטריון השתכנע, כי המצווה מבין את צוואתו וחותם עליה מרצונו החופשי, ללא כל התערבות של אדם אחר בעריכת הצוואה, ללא השפעה בלתי הוגנת, כאשר המצווה נמצא כשיר מבחינה מנטאלית לעריכת צוואה.
הליך חתימת הצוואה נערך במספר עותקים לפי בקשת המצווה והליך החתימה מתועד.
צוואה נוטריונית נערכת לא אחת מול אדם המצוי בגיל מתקדם וכשמצבו הבריאותי עשוי להיות בעייתי. במקרים בהם הנוטריון סבור כי מצבו הנפשי והבריאותי של המצווה איננו מאפשר לו להבין את טיב צוואה, על הנוטריון לקבל הוכחות לכשירותו המשפטית של הלקוח בין היתר באמצעות מסמכים רפואיים.
קרא עוד בתחום:
Banners
דלג על Banners