מטרת הפורום הינה לתת לכם הגולשים, מידע כללי ותשובות ראשוניות לפניותיכם בכל תחום הקשור למגזר החקלאי, דיני אגודות שיתופיות, מושבים, נחלות, בן ממשיך , פיצול נחלה וירושת המשק החקלאי.
חשוב לנו להבהיר ולהדגיש, כי תשובה בפורום אינה באה במקום התייעצות והסתייעות בעורך דין ולא מהווה לו תחליף. אנו ממליצים בכל לשון שלא לנקוט בצעדים מעשיים בהסתמך על תשובה בפורום המבוססת על מידע חלקי וכללי. לכן, בטרם נוקטים בצעד כלשהו יש לפנות לעורך דין, שיבחן את מלוא הפרטים וייתן לכם ייעוץ והכוונה בהתאם לנסיבות.
הבהרה : התשובות המובאות במסגרת הפורום אינן ממצות ואינן בגדר חוות דעת משפטית, והן ניתנות כהתרשמות ראשונית שאין בצידה אחריות מקצועית. לקבלת תשובות מפורטות יש לפנות לעו"ד ולהציג בפניו את מלוא המידע והמסמכים הדרושים לעניין.
2 ההורים נפטרו. האם אחד מהילדים זכאי אוטומטית לקבל מעמד חבר? או שיש לועד המושב זכות לומר: "עוד לא החלטנו/ לא רוצים להגיע כרגע להחלטה". זה בכלל נתון לשיקולם או שיש חוק בנושא? תודה.
התשובה תלויה בתקנון של כל מושב ומושב.
במרבית המושבים הזכות הנתנת לבנם של חברים באגודה שיתופית הינה זכות מוקנית מעצם היותם בנים של חבר האגודה. יש צורך פרוצדוראלי להגיש בקשה ולהפוך לחבר אגודה עפ"י דרישת התקנון.
האם אפשר לשנות את התקנון עפ"י רצון חברי-האגודה, בהתאם ל"תנאים בשטח"?, במילים אחרות ופשוטות: האם יכולים עכשיו לשנות את התקנון בגלל שבאה מאיתנו דרישה להתקבל לחברות? תודה רבה על העזרה!
כעיקרון יכולים לשנות את התקנון בכל עת שמבקשים לעשות זאת, מנסיוני עד שמשנים תקנון, הדבר כרוך בזמן ממשוך ובירוקרטיה המקשה על שינוי התקנון.
אני מניח שאם הבקשה הוגשה לפני שינוי התקנון הדין שיחול הינו מועד הגשת הבקשה.
Banners
דלג על Banners