מטרת הפורום הינה לתת לכם הגולשים, מידע כללי ותשובות ראשוניות לפניותיכם בכל תחום הקשור למגזר החקלאי, דיני אגודות שיתופיות, מושבים, נחלות, בן ממשיך , פיצול נחלה וירושת המשק החקלאי.
חשוב לנו להבהיר ולהדגיש, כי תשובה בפורום אינה באה במקום התייעצות והסתייעות בעורך דין ולא מהווה לו תחליף. אנו ממליצים בכל לשון שלא לנקוט בצעדים מעשיים בהסתמך על תשובה בפורום המבוססת על מידע חלקי וכללי. לכן, בטרם נוקטים בצעד כלשהו יש לפנות לעורך דין, שיבחן את מלוא הפרטים וייתן לכם ייעוץ והכוונה בהתאם לנסיבות.
הבהרה : התשובות המובאות במסגרת הפורום אינן ממצות ואינן בגדר חוות דעת משפטית, והן ניתנות כהתרשמות ראשונית שאין בצידה אחריות מקצועית. לקבלת תשובות מפורטות יש לפנות לעו"ד ולהציג בפניו את מלוא המידע והמסמכים הדרושים לעניין.
מינוי בן ממשיך יכול להעשות רק בעודם של ההורים בחיים, לא ניתן למנות בן ממשיך לאחר פטירה.
ניתן להעביר זכויות בנחלה בעודם של ההורים בחיים וניתן למנות בן ממשיך ההבדל בין השניים גדול מאוד ומורכב. בגדול העברה בחיים כרוכה בתשלום מיסים ובוודאות הקיימת למי שמקבל את הזכויות.
ז"א שאם ההורים העבירו לבנם את הבן ממשיך בעודם בחיים, רק לאחר פטירתם חלילה עוברות אליו כל הזכויות?? ואם כך הדבר, עדיין בשל היות הבן בן ממשיך יש לו זכויות והבטחה כי המשק לא ימכר, נכון?
אם ההורים מינו את בנם כבן ממשיך, הזכויות יעברו אליו בהתאם למינוי ומה שכתוב בו רק לאחר פטירתם.
המינוי לבן ממשיך הינו סוג התחייבות כלפי הבן להעברת המשק אליו, בנסיבות מסויימות ניתן לבטל ההתחייבות וגם למכור את המשק החקלאי.
Banners
דלג על Banners