מטרת הפורום הינה לתת לכם הגולשים, מידע כללי ותשובות ראשוניות לפניותיכם בכל תחום הקשור למגזר החקלאי, דיני אגודות שיתופיות, מושבים, נחלות, בן ממשיך , פיצול נחלה וירושת המשק החקלאי.
חשוב לנו להבהיר ולהדגיש, כי תשובה בפורום אינה באה במקום התייעצות והסתייעות בעורך דין ולא מהווה לו תחליף. אנו ממליצים בכל לשון שלא לנקוט בצעדים מעשיים בהסתמך על תשובה בפורום המבוססת על מידע חלקי וכללי. לכן, בטרם נוקטים בצעד כלשהו יש לפנות לעורך דין, שיבחן את מלוא הפרטים וייתן לכם ייעוץ והכוונה בהתאם לנסיבות.
הבהרה : התשובות המובאות במסגרת הפורום אינן ממצות ואינן בגדר חוות דעת משפטית, והן ניתנות כהתרשמות ראשונית שאין בצידה אחריות מקצועית. לקבלת תשובות מפורטות יש לפנות לעו"ד ולהציג בפניו את מלוא המידע והמסמכים הדרושים לעניין.
אני ואחי ירשנו נחלה לפני כ3 שנים לאחר פטירת הורינו. האגודה פנתה אלינו במכתב כי אנו חייבים להסדיר את הבעלות או למכור את הקרקע.
מה המשמעות של הדבר?
האם הם יכולים לחייב אותנו בנדוד לרצוננו?
האגודה לא יכולה לחייב יורשים להעביר בעלות בנחלה על שמו של אחד היורשים.
הסנקציה של האגודה יכולה להיות במקרה קיצוני ביטול החברות באגודה ומניעת העברת זכויות המוענקות לחברי אגודה אך היא אינה יכולה לפגוע בזכות הקניינית של היורשים.
Banners
דלג על Banners