מטרת הפורום הינה לתת לכם הגולשים, מידע כללי ותשובות ראשוניות לפניותיכם בכל תחום הקשור למגזר החקלאי, דיני אגודות שיתופיות, מושבים, נחלות, בן ממשיך , פיצול נחלה וירושת המשק החקלאי.
חשוב לנו להבהיר ולהדגיש, כי תשובה בפורום אינה באה במקום התייעצות והסתייעות בעורך דין ולא מהווה לו תחליף. אנו ממליצים בכל לשון שלא לנקוט בצעדים מעשיים בהסתמך על תשובה בפורום המבוססת על מידע חלקי וכללי. לכן, בטרם נוקטים בצעד כלשהו יש לפנות לעורך דין, שיבחן את מלוא הפרטים וייתן לכם ייעוץ והכוונה בהתאם לנסיבות.
הבהרה : התשובות המובאות במסגרת הפורום אינן ממצות ואינן בגדר חוות דעת משפטית, והן ניתנות כהתרשמות ראשונית שאין בצידה אחריות מקצועית. לקבלת תשובות מפורטות יש לפנות לעו"ד ולהציג בפניו את מלוא המידע והמסמכים הדרושים לעניין.
מכסת הביצים בנחלה הועברה על שמו של הבן הממשיך עפ"י דין כמתנה ע"י ההורים. נקבע בפסק דין חלוט כי העברת המכסה היא מתנה מוגמרת. לאחר מספר שנים, בפסק דין אחר בוטל מינוי הבן הממשיך באופן חריג. מה דין מכסת הביצים ששנותרה על שמו של הבן ממשיך לשעבר?
אם המכסה הועברה לבן כבן ממשיך אז גם הזכאות למכסת הביצים בטלה.
אם מכסת הביצים הועברה לבן במסגרת עקת מתנה אז לעובדה שביטלו את מינויו כבן ממשיך אין השפעה על העברת מכסת הביצים במתנה.
מכסת הביצים הועברו בעסקת מתנה. אולם כדי לרשום את המכסה על שם הבן באופן רשמי במועצת הלול, נדרשו הניירות בדבר היותו בן ממשיך. אחרת לא ניתן היה לבצע את ההעברה הרשמית עפ"י תקנות מועצת הלול. האם ניתן להיות בעל מכסת ביצים מבלי להיות בעל משק או בן ממשיך?
כן, זה בעת ההעברה עפי תקנה 34א. אך מה קורה אם הבן אדם היה בעל מכסה במשך שנים, ואחר כך בוטלו זכויותיו כבן ממשיך. איזה תקנה מדברת על מצב זה, ומה קורה אז?
Banners
דלג על Banners