מטרת הפורום הינה לתת לכם הגולשים, מידע כללי ותשובות ראשוניות לפניותיכם בכל תחום הקשור למגזר החקלאי, דיני אגודות שיתופיות, מושבים, נחלות, בן ממשיך , פיצול נחלה וירושת המשק החקלאי.
חשוב לנו להבהיר ולהדגיש, כי תשובה בפורום אינה באה במקום התייעצות והסתייעות בעורך דין ולא מהווה לו תחליף. אנו ממליצים בכל לשון שלא לנקוט בצעדים מעשיים בהסתמך על תשובה בפורום המבוססת על מידע חלקי וכללי. לכן, בטרם נוקטים בצעד כלשהו יש לפנות לעורך דין, שיבחן את מלוא הפרטים וייתן לכם ייעוץ והכוונה בהתאם לנסיבות.
הבהרה : התשובות המובאות במסגרת הפורום אינן ממצות ואינן בגדר חוות דעת משפטית, והן ניתנות כהתרשמות ראשונית שאין בצידה אחריות מקצועית. לקבלת תשובות מפורטות יש לפנות לעו"ד ולהציג בפניו את מלוא המידע והמסמכים הדרושים לעניין.
שלום רב,
קראתי את פסק הדין מהימים האחרונים ורציתי לשאול ,מה לגבי העיניין שבעבר בני משפחה שילמו כ 11% בעבור פיצול הקרקע והיום הם משלמים כ 33% ? ולפי מה שהבנתי בפסק הדין ,זה מיועד לצורכי זירוז בירוקרטיה , אבל מדוע זה עלה כך ומתי בכלל זה התאפשר ב11% ?
מה שהיה היה, כיום בהתאם להחלטה 979 ולפסיקת בג"ץ, התשלום הינו 33% מערך הקרקע, הסיבה להעלאת התעריף הינה בשל עתירות של הקשת המזרחית והתנגדויות של גופים עירוניים וצדק חלוקתי לכך שתינתן אפשרות לפצל נחלה ולקנות את הקרקע בתשלום נמוך כמו שהוצע בהצעה המקורית של החלטה 979 .
Banners
דלג על Banners