דלג על
נס חנוכה בנחלה: נחלה אחת הספיקה לשמונה יורשים!
הנס המשמעותי שהתרחש בחנוכה הינו מציאת פח השמן אשר היה אמור להספיק להדלקת המנורה למשך יום אחד בלבד אולם בפועל הספיק השמן להדלקת המנורה במשך 8 ימים.
יש האומרים שכל השמן חולק בין קני המנורה כבר ביום הראשון והצליח לדלוק במשך 8 ימים ברציפות, ויש האומרים שבכל יום ויום המשיכו והשתמשו מחדש בפח השמן להדלקה חוזרת ומעט השמן ששמו בכל יום במנורה דלק למשך 8 ימים.
איך שלא מסתכלים על זה, בדרך הטבע המנורה היתה אמורה לדלוק יום אחד בלבד, אבל תופעה ניסית הביאה לכך שהמנורה דלקה במשך 8 ימים!
סכסוכי הירושה בין יורשים במושבים הינה תופעה טבעית המצויה במחוזותינו, בה לכל אחד מהיורשים קיים אינטרס שונה וטיעונים מדוע קיימת לו עדיפות על פני אחיו.
האם חייב להתרחש נס על מנת שהליך הירושה יעבור ללא סכסוכים במשפחה והאחים יוכלו להגיע לנוסחה מוסכמת ביניהם כיצד לחלק את הנחלה אותה הורישו להם הוריהם?
לפני מס' חודשים הופנה למשרדנו תיק ע"י בית משפט לענייני משפחה במסגרת הליך גישור, ובו סכסוך ירושה על נחלה המתנהל בין 8 אחים משך תקופה ארוכה.
הסכסוך נדון בפני בית המשפט אשר הבהיר לצדדים לאחר מספר דיונים, כי לאור ריבוי המסמכים המשפטיים עליהם חתמו ההורים והקושי להכריע מה היתה כוונת ההורים בכל הנוגע להורשת הנחלה, עשוי ההליך המשפטי להתארך מעבר לתקופה הארוכה שבה גם ככה מתנהל תיק בבית משפט, דבר שישליך על הוצאותיהם הכספיות של בני המשפחה אשר יזדקקו לנהל מס' הליכים משפטיים במקביל.
בית המשפט הפציר בצדדים לנסות לפנות להליך גישור, בטרם יגיע ההליך המשפטי לשלב הגשת תצהירים ודיוני הוכחות שכן לאחריהם, יהיה קושי רב לגשר על הטינה, הכעס והעלבון שיחושו ביניהם והסיכויים אז להגיע לפשרה יהיו אפסיים.
לא לחינם הופנה התיק להליך גישור שכן הכל היה בתיק שהופנה אלינו:
צוואות שונות של ההורים, תצהירים להענקת מתנה של הנחלה למס' ילדים, מינוי בן ממשיך, יפויי כח, הלוואות בין ההורים לילדים, הבטחות והתחייבויות בלתי חוזרות מצד ההורים וכמובן 5 עורכי דין שליוו את בני המשפחה בניהול ההליך המשפט...
ההורים שרצו שקט בין ילדיהם, היו מעוניינים שלפחות בעודם בחיים יהיו יחסים טובים בתוך המשפחה ובינם ובין צאצאיהם, ולכן נעתרו לבקשתם של כל ילדיהם, שיתפו פעולה עימם וחתמו כמעט על כל מסמך שהונח בפניהם.
במסגרת הליך הגישור הצלחנו להביא להסכמה בין האחים על מינוי שמאי אשר העריך את שווי הנחלה לאחר הפחתת המיסוי הצפוי הכרוך במכירתה אילו היתה הנחלה נמכרת ומחולקת בין כל האחים.
שווי הנחלה נטו נקבע על 2.8 מיליון ₪ כך שאילו היתה הנחלה מחולקת בין כולם באופן שווה היה כל אחד מהאחים זכאי לתשלום של כ- 350,000 ₪.
היה ברור לכולם שריבוי ההליכים המשפטיים יביא להוצאת כספים רבים ולהשחתת זמן רב ואנרגיות מצד כולם ופירוק הקשר הרופף שעוד נותר בין בני המשפחה, מבלי שמי מהיורשים יצא ומלוא תאוותו בידו.
בהתאם למסמכים שהונחו בפנינו אשר מעניקים עדיפות מסוימת למי שמונה כבן ממשיך ולמי שהחזיק בידיו התחייבויות בלתי חוזרות ושיעבודים על זכויות הנחלה, ערכנו הסכם אשר חילק את שווי הנחלה בין כל האחים באופן יחסי ובו כל צד נדרש לוותר על חלקים מנתח הירושה בשל הסיכונים שבהתקיימותו של הליך משפטי, כאשר על חלק מהכספים אף הושגה הסכמה שהם ייתרמו לפרויקט חינוכי קהילתי שיועבר לרווחת החברה ולהנצחת ההורים, כך שבסופו של דבר הוגש לבית המשפט הסכם שהיה מקובל על כולם.
הגעה להסכם מעין זה אינה דבר מובן מאליו ודורשת נכונות, סבלנות ויצירתיות מצד כל הגורמים ובוודאי כאשר מדובר ב- 8 אחים שלכל אחד רצון משלו ומטען רגשי שהוא סוחב על גבו שנים רבות בוודאי כאשר את כל התהליך מלווים סוללה של 5 עורכי דין ויועצים אשר דואגים ללקוחותיהם...
מבחינתנו זה היה הכי קרוב לנס שיכול לקרות במסגרת סכסוך משפחתי על נחלה, בוודאי כאשר הסכם כזה מאושר בפתחו של חג חנוכה.
Banners
דלג על Banners